Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 13 december 2018 @ 15:30 door Travelboy , 722 keer bekeken

De IJslandse low cosr carrier Wow Air moet haar activiteiten herstructureren en vereenvoudigen, waaronder ook het verminderen van de omvang van haar vloot.

 

Wow air is van plan om zijn vloot te reduceren van 20 naar 11 single-gangpad Airbus-jets en is nu in onderhandeling met zijn verhuurders om enkele van zijn vliegtuigen, inclusief de enige overgebleven Airbus A330, te retourneren. Vier Airbus A321's worden verkocht in een transactie die de liquiditeit met meer dan $ 10 miljoen zal verbeteren.

 

De luchtvaartmaatschappij voert besprekingen met Indigo Partners , eigenaar van o.a. Frontier Airlines en Wizz Air, over een investeringsdeal, maar zei dat de herstructurering noodzakelijk was na een "uitdagend jaar".

 

WOW zei dat er geen wijzigingen zouden zijn in het schema in december en begin januari. Later in de maand zal echter een nieuw schema worden geïmplementeerd.

 

Nieuws over de herstructurering komt slechts enkele dagen nadat Wow zijn debuut maakte in India met drie wekelijkse vluchten van Reykjavik naar New Delhi met behulp van de A330.

 

Volgens Exbir.de stopt Wow Air met ingang van 21 januari met haar routes naar Orlando en Chicago. Ook de routes naar San Francisco & Los Angeles zullen sneuvelen. De nieuwe route naar Vancouver wordt niet opgestart.

 

Lees verder in het Engels op Routes Online en Duits op Exbrir.de

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.