Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 januari 2018 @ 19:21 door Travelboy , 1030 keer bekeken

Air France is van plan een prijsvechter te lanceren voor langeafstandsvluchten, gezien de snelle ontwikkeling in dat segment. Dat meldde de Franse krant La Tribune maandag. Het plan zou onderdeel zijn van de strategische plannen die dinsdag worden gepresenteerd aan de centrale ondernemingsraad en die zijn ingezien door de krant.
 
De Franse divisie van Air France-KLM lanceerde twee maanden geleden zijn nieuwe merk Joon, wat erop duidde dat de keuze voor een budgetmaatschappij voor lange afstanden van tafel was. Het bestuur hamerde erop dat Joon misschien wel goedkoper zou zijn dan Air France, maar daarmee nog geen prijsvechter. Dat zou nu wel een optie zijn.
 
Met name Norwegian Airlines timmert sterk aan de weg met het model en sectorgenoten zoals Level en Lufthansa's Eurowings hebben daarop snel gereageerd. Gezien de vlotte ontwikkelingen moet ook Air France "stelling nemen" op dit model, citeerde de Franse krant de strategische presentatie.
 
De strategische koerswijzigingen kan leiden tot meer bezuinigingen, mogelijk op grondpersoneel en het gebruik van piloten, volgens La Tribune.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.