Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 september 2018 @ 14:12 door Travelboy , 705 keer bekeken

De verschillende Europese vakbonden leggen op vrijdag 28 september het werk neer. Ze voeren actie voor betere arbeidsomstandigheden bij de Ierse lagekostenmaatschappij. De staking kan wel nog worden afgeblazen als de aandeelhoudersvergadering de nodige veranderingen doorvoert, beweren de vakbonden.
 
De ‘grootste staking uit de geschiedenis van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair’ zal waarschijnlijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat heeft persagentschap Belga maandag vernomen van een vakbondsbron.
 
Verschillende Europese vakbonden (België, Spanje, Portugal, Italië en Nederland) die het cabinepersoneel vertegenwoordigen, zijn vorige week vrijdag samengekomen in Rome. De bonden trachten al maanden om Ryanair zover te krijgen om de verschillende nationale sociale wetgevingen toe te passen van de landen waar Ryanair actief is, en niet alleen de Ierse wetgeving.
 
Eerder dreigde het cabinepersoneel al met ‘de grootste staking ooit’ bij Ryanair in de laatste week van september. De datum is nu dus ‘tot nader order’ vastgelegd op vrijdag 28 september, zegt Didier Lebbe, secretaris bij de christelijke bediendebond CNE. De pilotenvakbonden zouden zich nog kunnen aansluiten bij de actie.
 
Alleen als de op 20 september geplande aandeelhoudersvergadering bij Ryanair gunstig zou verlopen, kan de staking nog worden afgeblazen. ‘Maar als de bedrijfsleiders de noodzakelijke veranderingen niet willen doorvoeren, dan zullen we geen andere keuze hebben dan te reageren met de grootste staking die het bedrijf ooit heeft gekend’, stellen de vakbonden.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.