Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 augustus 2018 @ 12:24 door Travelboy , 710 keer bekeken

Test-Aankoop stapt vandaag met een reeks dossiers tegen luchtvaartmaatschappij Ryanair naar de rechtbanken van Charleroi en Zaventem in de hoop een vergoeding te krijgen voor honderden reizigers die getroffen werden door stakingen in juli en augustus.

Test-Aankoop ontving klachten over Ryanair van 1.350 consumenten. Ze kregen van de Ierse maatschappij geen vergoeding omdat hun vlucht verstoord werd door een staking. Ryanair roept "uitzonderlijke omstandigheden" in om de weigering te verantwoorden, maar volgens de consumentenorganisatie is dat in strijd met eerdere rechtspraak van het Europese Hof van Justitie.

Een groepsvordering voor alle gedupeerden komt er niet wegens te tijdrovend. Test-Aankoop selecteerde wel een reeks dossiers van leden om in hun naam een schadevergoeding te eisen bij de rechtbank. De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat dat ook zal lukken. Daarna zal Test-Aankoop opnieuw naar Ryanair stappen. Als de maatschappij dan nog steeds niet plooit, zullen ook andere dossiers aangepakt worden tot elke passagier wordt vergoed.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.