Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 juli 2018 @ 01:24 door Travelboy , 784 keer bekeken

Ryanair zal geen schadevergoeding betalen aan passagiers wier vlucht geannuleerd is door de stakingen in verschillende Europese landen. De luchtvaartmaatschappij beschouwt de acties als “onredelijk”, klinkt het donderdag. Daarmee bevestigt de lowcostcarrier eerdere mediaberichten dat het bedrijf in de communicatie naar gedupeerde klanten “overmacht” inriep en zei geen schadevergoeding te zullen betalen.
 
Als gevolg van stakingen in België, Spanje en Portugal werden in totaal 600 vluchten geschrapt, wat gevolgen had voor ongeveer 50.000 passagiers.
 
Volgens de Europese regels moet een luchtvaartmaatschappij onder bepaalde voorwaarden 250 euro per passagier betalen bij een annulatie. “Ryanair voldoet aan alle EU-wetgeving”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Aangezien de annulaties veroorzaakt zijn door buitengewone omstandigheden, is een schadevergoeding niet verplicht.” Ryanair argumenteert dat een schadevergoeding niet van toepassing is “als de vakbond onredelijk handelt en de luchtvaartmaatschappij daar geen controle over heeft”.
 
Volgens Test-Aankoop kan Ryanair bij een interne staking helemaal geen overmacht inroepen. Normaal gezien moet een luchtvaartmaatschappij volgens Europese regels een schadevergoeding tussen 250 en 600 euro betalen als de annulering van een vlucht minder dan twee weken op voorhand aan de passagier gemeld wordt.
 
 
Van de club: ik raad jullie aan om een claimbureau in te schakelen, want het lijkt er op dat Ryanair door de rechter ter orde moet worden geroepen en dat kun je beter samen doen dan alleen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.