Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 juni 2018 @ 02:22 door Travelboy , 1081 keer bekeken

Delta CEO Ed Bastian maakt zich geen zorgen over de opkomst van low cost carriers op de trans-Atlantische markt. Zij zullen het juist steeds lastiger krijgen nu de olieprijzen stijgen, zo zei hij woensdag op een conferentie in New York.
 
“De kerosineprijzen zijn met 50 procent gestegen in het afgelopen jaar. Dat zorgt voor een stevige impact op het businessmodel [van maatschappijen als Norwegian en WOW Air], terwijl de grotere, meer premium maatschappijen daar goed mee om kunnen gaan”, aldus de Delta-topman.
 
Delta kan de hogere kerosineprijzen compenseren door meer geld voor Business Class-tickets te vragen, maar de low cost carriers hebben dat voordeel niet. De passagiers die van laatstgenoemde airlines gebruikmaken letten meer op de kosten en blijven bij stijgende ticketprijzen sneller thuis.
 
Bastian denkt dat de opmars van trans-Atlantische budgetmaatschappijen zal inzakken. “Bij olieprijzen van 70 tot 90 dollar per vat wordt het veel moeilijker om nieuwe routes te openen”, zo tekende Skift op uit zijn mond tijdens de Bernstein Strategic Decisions Conference.
 
 
Lees het hele interview in het Engels op Skift 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.