Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 augustus 2018 @ 06:04 door Travelboy , 727 keer bekeken

De Belgische piloten van Ryanair gaan, samen met hun Zweedse collega's, (opnieuw) het werk neerleggen.
 
Het Belgische (en Spaanse/ Portugese/ Italiaanse) cabinepersoneel bij Ryanair staakte eerder al vorig week (25 en 26 juli) waardoor bijna alle Ryanairvluchten vanuit Brussel & Charleroi werden geannuleerd. Maar daar houdt het dus niet bij op. De afspraak was initieel om te wachten op een overleg rond 15 augustus, maar de piloten hebben nu beslist dat niet te doen en reeds op 10/8 hun ongenoegen te uiten via een nieuwe staking in volle vakantieperiode. “
 
Ik vermoed dat de uitspraken en de bedreigingen van O’Leary van de voorbije dagen voor zoveel bijkomend ongenoegen en boosheid gezorgd hebben dat hun geduld op is" aldus Koen Dries van de christelijke vakbond. De stakingsoproep kadert in een grotere Europese actie. De Zweedse piloten hebben al toegezegd mee te doen & er lopen nog gesprekken met pilotenverenigingen uit andere landen.
 
Verwacht wordt dat zij in de loop van de volgende dag(en) een beslissing gaan nemen. Als iedereen meedoet, zal op 10 augustus het hele Ryanair-netwerk in West- en Zuid-Europa platliggen.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.