Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 januari 2018 @ 19:01 door Travelboy , 1127 keer bekeken

De vraag naar betaalbare vliegreizen blijft maar stijgen. Daardoor komen overal op de wereld nieuwe budgetmaatschappijen op.

 

Als onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld heeft AirlineRatings.com een lijst van de 10 veiligste budgetmaatschappijen opgesteld. Het beoordelingssysteem voor de veiligheid is ontwikkeld met hulp van de International Civil Aviation Organization van de Verenigde Naties.

 

De veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn geselecteerd uit een lijst van 409 bedrijven. Om de lijst samen te stellen heeft het team van de website elke luchtvaartmaatschappij beoordeeld op basis van de klassering bij internationale toezichthouders, het aantal ongelukken in de laatste 10 jaar, hoe oud de vliegtuig zijn, de resultaten van het veiligheidsonderzoek van de International Air Transport Association (IATA) en of het land van vestiging voldoet aan de acht veiligheidsvoorschriften van de International Civil Aviation Organization.

 

Alle maatschappijen in deze lijst slaagden met vlag en wimpel voor deze tests. AirlineRatings.com wilde geen echte winnaar uitroepen, maar heeft de 10 beste budgetmaatschappijen op alfabetische volgorde gezet.

 

Opvallend detail: de twee bekendste prijsvechters van Europa, Ryanair en easyJet, staan niet in de top tien. De veiligste prijsvechters hebben allemaal de maximale zeven sterren voor dit onderdeel. Ryanair heeft vijf sterren, vanweg het ontbreken van een IOSA-certificatie zo valt op de site van AirlineRatings.com te zien. Ook easyJet moet het met vijf sterren doen.

 

1. Aer Lingus
2. Flybe
3. Frontier
4. HK Express
5. JetBlue
6. Jetstar Australia
7. Thomas Cook
8. Virgin America
9. Vueling
10. WestJet

 

Bron: www.businessinsider.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.