Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018 @ 02:46 door Travelboy , 721 keer bekeken

Ook cabinepersoneel bindt de strijd aan met Ryanair en hun besluit om de basis in Eindhoven te sluiten. Zij volgen het voorbeeld van de piloten. Dat kort geding loopt vandaag. FNV Luchtvaart begint een rechtszaak over de opgelegde overplaatsing van cabinemedewerkers. Van de negentig medewerkers worden er 22 ontslagen, 68 medewerkers moeten verhuizen naar bases in België en Duitsland.

De sluiting van de basis in Eindhoven heeft grote gevolgen voor de medewerkers. Sommigen wonen al jaren in Eindhoven, hebben er een huis, zijn getrouwd of hebben jonge kinderen op school. Medewerkers kregen 12 oktober pas te horen naar welke stad ze worden overgeplaatst per 5 november. Omdat Ryanair eist dat een werknemer binnen een uur van zijn basis woont, moeten veel medewerkers binnen drie weken verhuizen.

,,Het is onmogelijk en onmenselijk om van iemand te verwachten binnen drie weken zijn leven om te gooien", zegt een medewerker die anoniem wil blijven. ,,Je krijgt bovendien geen enkele begeleiding van Ryanair bij het vinden van een nieuw onderkomen of wat dan ook."

Nieuwe medewerkers
De 22 ontslagen medewerkers zijn volgens verschillende bronnen, medewerkers die pas in september zijn begonnen. ,,Ryanair heeft in september nog nieuwe medewerkers gestationeerd in Eindhoven. Die kregen gelijktijdig met hun eerste loonstrookje een brief met een uitnodiging op het hoofdkantoor in Dublin. Daar kregen ze te horen dat ze ontslagen zijn."

bron: www.ed.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.