Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018 @ 17:21 door Travelboy , 1384 keer bekeken

Laudamotion is voortgekomen uit het faillissement van Air Niki / Air Berlin en is een nieuwe speler op de markt. In de eerste paar weken moesten veel vluchten worden geannuleerd of kwamen te laat aan op hun bestemming.

 

Veel passagiers hebben momenteel problemen om hun claims inzake EU regelgeving bij vertraging en annulering in te dienen Afhankelijk van de route is er bij vertraging een claim tussen €250 en €400, mogelijk en heb je evt. recht op de kinderopvangtoeslag bij meer dan drie uur vertraging.

 

Wie is verantwoordelijk? Ryanair of Laudamotion?

 

Om de vele nieuwe routes te kunnen vliegen, krijgt Laudamotion steun van Ryanair. De Ieren hebben 25% van de aandelen van Laudamotion . Op de lange termijn streeft Ryanair naar 75%.

 

Momenteel heeft Laudamotion zelf slechts 8 vliegtuigen. Daarom vliegt Ryanair met zijn Boeing 737-800 op veel routes van Laudamotion. (Ryanair levert het vliegtuig inclusief onderhoud, bemanning en verzekering). De operationele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de vlucht ligt echter bij Laudamotion (hoewel Laudamotion hier door Ryanair wordt ondersteund).

 

Hoewel je in een vliegtuig van Ryanair hebt gevlogen, is Laudamotion nog steeds je contactpersoon. Daarom zou je je vorderingen tegen Laudamotion moeten indienen.

 

Lees de instructie over hoe je je claim moet indienen (in het Duits) op Travel-Dealz.

 

Zelf zou ik in dit geval een claimbureau inschakelen om de compensatie op te eisenReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.