Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 08 december 2018 @ 02:33 door Travelboy , 681 keer bekeken

De vliegtaks die het kabinet wil invoeren, gaat ongeveer 7 euro per ticket bedragen. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving daarover door RTL Nieuws. Als het aan Staatssecretaris Snel ligt wordt de taks in 2021 ingevoerd.
 
Eerder lag nog een variant op tafel met een bedrag van 3,80 euro voor vluchten binnen Europa en van 22 euro bij intercontinentale vluchten. Maar om het systeem niet te ingewikkeld te maken, kiest het kabinet nu voor één tarief, ongeacht de bestemming.
 
Staatssecretaris Snel noemde het eerder vreemd vliegen in tegenstelling tot vervoer met de auto, bus of trein op geen enkele manier wordt belast. Met de vliegtaks wil het kabinet reizigers stimuleren om bij de keus van een vervoermiddel meer rekening te houden met het milieu. Naast de belasting op een ticket komt er ook een heffing voor vervuilende en lawaaiige vrachtvliegtuigen.
 
Het kabinet heeft steeds gezegd het liefst in Europees verband maatregelen te nemen. Die voorkeur geldt nog steeds: als er internationale afspraken komen, gaat de Nederlandse vliegtaks niet door.
 
De voorstellen gaan nu eerst naar de Raad van State. Als het aan Snel ligt, wordt de taks in 2021 ingevoerd. Het kabinet gaat ervan uit dat de belasting de schatkist het eerste jaar na invoering zo’n 200 miljoen euro oplevert.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.