Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 31 juli 2018 @ 17:28 door Travelboy , 704 keer bekeken

Van de VNV-leden (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) heeft 99,5% via een referendum laten weten eventuele werkonderbrekingen bij Ryanair te steunen. “Hiermee is de laatste horde weggenomen voor mogelijke werkonderbrekingen bij Ryanair in Nederland”, laat VNV weten.
 
De VNV zegt de afgelopen weken alles op alles te hebben gezet om er aan de onderhandelingstafel uit te komen. Het gevoel dat Ryanair niet tot een akkoord met haar Nederlandse-vliegers wil komen, groeit met de dag. “Wij treffen een bedrijf aan dat geen oor heeft voor het belang van haar werknemers en waar een normale overlegstructuur ontbreekt. Ryanair lijkt een ‘wake up call’ nodig te hebben dat het negeren van haar piloten niet langer houdbaar is, misschien is het organiseren van een staking de enige mogelijkheid om dit doel te bereiken.”
 
De inzet voor de eerste Nederlandse Ryanair-CAO blijft ongewijzigd. “Allereerst dient het Nederlands arbeidsrecht toepast te worden op de pilotencontracten. Ook moet Ryanair stoppen met het verplicht laten emigreren van haar werknemers en dienen ze schijnzelfstandigheid af te zweren. Doorbetaald worden bij ziekte en het verbeteren van de pensioenregeling zijn de twee andere eisen.”
 
 
Zie verklaring op VNV websiteReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.