Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 25 juli 2018 @ 20:01 door Travelboy , 732 keer bekeken

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat zijn in Dublin gebaseerde vloot met 20 procent verkleinen, vanwege de recente stakingen van de Ierse piloten en de snelle groei van de Poolse activiteiten. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Driehonderd banen zouden bedreigd zijn.
 
De stakingen van de piloten in Ierland hebben volgens Ryanair gezorgd voor een daling van het aantal boekingen en een daling van de prijzen. Daarnaast wil de maatschappij prioriteit geven aan haar charteractiviteiten in Polen. De Poolse dochteronderneming zal meer dan 10 vliegtuigen ter beschikking stellen aan Poolse touroperators, wat een verdubbeling is van de 5 toestellen die deze zomer ter beschikking worden gesteld.
 
Door de vermindering zou Ryanair nog slechts 24 vliegtuigen hebben in Dublin, tegenover 30 vandaag. Dat kan leiden tot het verdwijnen van 300 banen: 100 piloten en 200 cabinepersoneelsleden. De driehonderd personeelsleden zijn al per brief verwittigd dat ze vanaf eind oktober niet meer moeten komen werken. Het aantal bestemmingen vanuit Dublin zou ongeveer gelijk blijven, maar het aantal vluchten per dag zou wel dalen.
 
Ryanair waarschuwde maandag bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers al dat het bedrijf zijn winterschema’s zal moeten aanpassen als de “onnodige stakingen” aanhouden in bepaalde landen. De maatschappij dreigde er toen mee vliegtuigen weg te halen en banen te schrappen op opstandige basissen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.