Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 november 2018 @ 16:38 door Travelboy , 1134 keer bekeken

Verrassend nieuws uit de IJslandse luchtvaart: Icelandair heeft een akkoord bereikt om zijn rivaal Wow Air over te nemen. De twee IJslandse maatschappijen zullen wel blijven opereren als aparte merken, zo meldt de Icelandair Group.
 
Zowel Icelandair als Wow Air verkoopt vluchten van Europa naar Noord-Amerika met overstap in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Op die luchthaven zijn haast enkel vliegtuigen van die twee maatschappijen te zien, maar op de hele trans-Atlantische markt hebben ze maar een gecombineerd marktaandeel van circa 3,8 procent.
 
Icelandair moest vorige week nog opbiechten dat het een van zijn schuldconvenanten heeft geschonden en obligatiehouders moest vragen om tijdelijk een oogje dicht te knijpen. Ook het veel jongere Wow Air zit in lastige papieren. Het is al enkele jaren verlieslatend en zocht een partner om door de moeilijke wintermaanden te komen nu de olieprijzen aan het stijgen zijn.
 
De aandeelhouders van Icelandair zullen in de komende dagen kunnen stemmen over de deal, die Wow Air op 18 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) waardeert. Daarna moet ook nog de IJslandse mededingingsautoriteit groen licht geven.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.