Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 26 september 2018 @ 23:39 door Travelboy , 600 keer bekeken

EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk en Sociale Zaken) heeft dinsdag tegen Ryanair-baas Michael O'Leary gezegd dat de luchtvaartmaatschappij zich aan de Europese wetgeving moet houden.
 
"Respect voor de wet is niet iets waarover de werknemers zouden hoeven te onderhandelen", zei de EU-commissaris de topman van Ryanair in Brussel. O'Leary had zelf om een ontmoeting met de commissaris gevraagd.
 
Vrijdag staken opnieuw piloten in verschillende EU-landen, waaronder Nederland. Het conflict met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert. Nu geldt voor de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-vliegers de Ierse wetgeving. Zij willen dat de Nederlandse arbeidswetgeving wordt toegepast.
 
"De interne markt van de EU is geen jungle en heeft duidelijke regels voor de arbeidscontracten voor bemanningsleden van vliegtuigen. Het is niet de vlag waaronder een luchtvaartmaatschappij vliegt die telt voor de wetgeving", aldus Thyssen.
 
"Ik heb dit meneer O'Leary heel duidelijk gemaakt. Ik ben niet tegen Ryanair of het budgetmodel. Maar met groot succes komt ook verantwoordelijkheid. De interne markt van de EU is geen jungle en heeft duidelijke regels voor mobiele werknemers", verklaarde de EU-commissaris.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.