Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 @ 23:04 door Travelboy , 622 keer bekeken

Norwegian Air International mag naar de VS blijven vliegen. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald naar aanleiding van een beroep van vakbonden op het besluit van het Department of Transportation (DoT) om Norwegian toegang te verlenen.

 

Omzeilen
Vier bonden die samen 135.000 werknemers vertegenwoordigen hadden het besluit aangevochten omdat Norwegian een “ongebruikelijke bedrijfsstructuur” zou hebben om zo arbeidsrecht te omzeilen. De rechters vinden dat er geen wettelijke grond is een maatschappij te weigeren als ze aan alle voorwaarden van DoT voldoen.

 

VS-banen
Norwegian zegt dat ze Boeing-toestellen koopt en Amerikanen aanneemt om de toestellen te bemannen. Pilotenvakbond ALPA zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter. “We zullen samen met het congres blijven werken aan wetten om eerlijke concurrentie te bewerkstelligen om zo VS-banen veilig te stellen.”

 

Open Skies
Eind 2016 kreeg het in Ierland gevestigde Norwegian Air International toestemming van Europa naar de VS te vliegen. DoT deed drie jaar over die beslissing, wat door Europa als te lang werd bestempeld. DoT besloot dat er niks in de Open Skies-overeenkomst tussen de VS en de EU staat om toegang te weigeren.

 

Bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.