Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 @ 16:35 door Travelboy , 688 keer bekeken

Veel meer Belgische reizigers wisten vorig jaar de weg naar Eindhoven Airport te vinden, zo blijkt uit cijfers van de luchthaven.
 
In 2017 vlogen 627.000 Belgen vanaf Eindhoven; een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. De Belgen waren goed voor elf procent van het totaal aantal reizigers, dat vorig jaar op 5,7 miljoen uit kwam.
 
De groei is onder meer toe te schrijven aan een vorig jaar gelanceerde reclamecampagne in Vlaanderen. In spotjes op tv, radio en in bioscopen wordt Eindhoven Airport omschreven als 'de makkelijkste luchthaven van Vlaanderen'.
 
,,We zijn vorig jaar gestart met de campagne, omdat we zagen dat het percentage Belgen steeds zo rond de vier à vijf procent was en bleef", licht marketingmanager Eli Lejeune toe. ,,Eindhoven Airport is voor veel Vlamingen een aantrekkelijk alternatief vanwege de ligging. Vandaar dat we besloten hebben in het voorjaar van 2017 er een campagne aan te wijden, die herhaald werd in de herfst."
 
Eindhoven Airport blijkt niet de enige die in de vijver van de buren vist: ,,We zagen ook campagnes van Brussel Airport in Eindhoven en Tilburg", aldus Lejeune. ,,Of de groei van het aantal Belgen puur aan de campagne ligt, is altijd lastig te zeggen. We zien wel dat passagiers, ook Nederlanders, het steeds makkelijker over de grens zoeken."
 
In het jaarverslag 2017 van Eindhoven Airport wordt opgemerkt dat de Belgische markt steeds belangrijker is voor Eindhoven Airport: 'Met name in de regio's Antwerpen en Vlaams-Limburg staat Eindhoven Airport goed op de kaart, mede doordat de luchthaven vanaf daar goed bereikbaar is'.
 
bron: www.ed.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.