Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 @ 18:10 door Travelboy , 608 keer bekeken

Het conflict tussen Ryanair en het Eindhovense personeel escaleert steeds verder. Nu slepen zeventien piloten de vliegmaatschappij voor de rechter. Ze willen voorkomen dat de Eindhovense thuisbasis gesloten wordt.
 
Zeventien piloten van Ryanair slepen hun werkgever voor de rechter. Met een kort geding proberen ze voor elkaar te krijgen dat Ryanair uiteindelijk terug komt op de beslissing om de basis op Eindhoven Airport te schrappen. Dat doen ze door de rechter te vragen een stokje te steken voor de gedwongen overplaatsing van het Eindhovense personeel naar andere plekken in Europa.
 
,,Ryanair plaatst de Eindhovense mensen over om stakingen te voorkomen", zegt Joost van Doesburg van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers namens de piloten. ,,Dat is een oneigenlijke grond voor overplaatsing, vinden wij. Als de gedwongen overplaatsing van personeel voorkomen kan worden, is het schrappen van de maatregel om de thuisbasis te sluiten vrijwel automatisch van de baan." . Het kort geding van de piloten tegen het Ierse Ryanair dient donderdagochtend voor de Bossche rechtbank, bevestigt een woordvoerder van justitie.
 
 ,,Ryanair wil niet meer met ons praten", zegt Van Doesburg. ,,Dan resten er maar twee manieren om ons doel te bereiken: staken of een gang naar de rechter. Wij kiezen voor de meest klantvriendelijke manier."
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.