Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2018 @ 10:33 door Travelboy , 855 keer bekeken

Het is Niki Lauda alsnog gelukt om de door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij NIKI weer in handen te krijgen. De bewindvoerders van de maatschappij hebben het bod van de voormalig Formule 1-coureur geaccepteerd. Eerder leek IAG nog met NIKI aan de haal te gaan.
 
Er was in december al een akkoord over een overname van NIKI door IAG, waarbij de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij in budgetcarrier Vueling geïntegreerd zou worden. Maar door onzekerheid over de faillissementsprocedure – onduidelijk was of deze in Oostenrijk of Duitsland moest plaatsvinden - ketste de deal alsnog af.
 
Daarop kwamen andere partijen weer in beeld om het voormalige dochterbedrijf van het failliete airberlin over te nemen. Daaronder was ook Niki Lauda, die NIKI in 2003 had opgericht. Dinsdag bleek dat de luchtvaartondernemer het beste bod had uitgebracht. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt.
 
NIKI voerde binnen de airberlin-groep vakantievluchten uit vanaf met name Oostenrijk en Duitsland naar bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Na het faillissement van airberlin wilde Lufthansa Group NIKI graag inlijven, maar daar stak de Europese mededingingsautoriteit een stokje voor.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.