Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018 @ 20:06 door Travelboy , 1009 keer bekeken

Tienduizenden mensen die voor het faillissement een ticket hadden geboekt bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin, zijn hun geld meer dan waarschijnlijk kwijt. Dat is vandaag gebleken tijdens een bijeenkomst van schuldeisers in Berlijn. 
 
Het knelpunt is dat de vergoeding van tickets niet als eerste aan bod komt bij de afhandeling van het faillissement. Wel prioritair is de terugbetaling van het overbruggingskrediet dat de maatschappij kreeg van de Duitse overheid. Maar curator Lucas Flöther verwacht dat slechts iets meer dan de helft van die 150 miljoen euro terugbetaald zal kunnen worden.
 
Dat betekent dat diegenen die een ticket kochten voor midden augustus het faillissement werd aangevraagd, in de kou blijven staan. De luchtvaartmaatschappij raamde hun aantal eerder op 100.000.
 
Claims kunnen nog ingediend worden tot 1 februari. De curator denkt dat ze samengeteld kunnen oplopen tot meer dan een miljard euro. Tot 1 februari loopt ook een veiling van allerhande Air Berlin-items, gaande van vliegtuigzetels, over dekens tot kopjes en chocoladehartjes.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.