Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 07 september 2018 @ 19:03 door Travelboy , 738 keer bekeken

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal de nieuwe bagagetoeslag toch niét in rekening brengen bij klanten die voor de aankondiging ervan al een vlucht hadden geboekt. Dat laat Ryanair donderdag weten.
 
De budgetvlieger maakte ruim een week geleden bekend dat vanaf 1 november rolkoffertjes niet langer als handbagage worden aangemerkt. Reizigers moeten dit stuk bagage tegen extra kost laten inchecken als bagage voor de vrachtruimte. Alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat mogen dan nog gratis mee het vliegtuig in, tenzij je extra betaalt voor een priority-ticket.
 
Kleine lettertjes
De maatregel zou officieel gelden voor boekingen vanaf 1 september, maar uit de kleine lettertjes van de aankondiging bleek dat Ryanair de toeslag ook zou aanrekenen voor tickets die al verkocht waren voor die datum (voor vluchten na 1 november).
 
Tegen dat laatste kwam veel protest. Ryanair krabbelt nu terug. “De klanten die voor of op 31 augustus hebben geboekt voor een vlucht na 1 november, zullen geen enkele extra kosten of extra ongemak ondervinden”, stelt de maatschappij in een persbericht. Zo krijgen volgens Ryanair twee miljoen reizigers de mogelijkheid om gratis een tas tot 10 kilogram in te checken. Ze mogen dus nog altijd maar één tas meenemen in het vliegtuig, maar ze zullen niet moeten betalen om een tweede, groter stuk bagage in de vrachtruimte te plaatsen.
 
Geld terug
Vijftigduizend mensen die volgens Ryanair sinds de aankondiging van de toeslag extra betaalden voor een priority-ticket, krijgen hun geld terug en behouden de priority-dienst. Zij zullen hun rolkoffer dus wel mee aan boord mogen nemen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.