Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:51 door Travelboy , 807 keer bekeken

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft interesse in het uitvoeren van vluchten vanaf Lelystad Airport, als deze in 2020 open gaat als luchthaven voor Europese vakantievluchten. Dat heeft de Nederlandse chief operations officer van het bedrijf, Diederik Pen, verklaard tegenover het vakblad Luchtvaartnieuws.

,Het wordt een kleinschalige luchthaven met snelle omdraaitijden, dat past bij ons”, aldus Pen tegen het blad. Wizz Air is voor deze krant nog niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Ook Lelystad Airport wil niet reageren. ,,Over commerciële trajecten doen wij nooit uitspraken”, is het enige antwoord.

De budgetmaatschappij vliegt nu vanaf de luchthaven Eindhoven, naar twintig bestemmingen in tien verschillende landen. Het bedrijf zou graag uitbreiden op de Nederlandse markt, maar loopt daarbij tegen de beperkingen van de luchthaven aan. ,,Helaas zit Eindhoven vrij vol”, aldus Pen.

Of en wanneer Wizz Air vanaf Lelystad Airport kan gaan vliegen is nog onzeker, zegt ook Pen. ,,De vraag is nog wel wanneer en hoe we de vliegrechten kunnen krijgen. Maar we houden het in de gaten, want we blijven altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden.”
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.