Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 augustus 2018 @ 22:04 door Travelboy , 698 keer bekeken


Het overgrote deel van de 83 cabinemedewerkers van Ryanair werkzaam op luchthaven Eindhoven is bereid te gaan staken voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze stemden vandaag tijdens twee aparte ledenvergaderingen van FNV Luchtvaart massaal in met het sturen van een ultimatum met eisen aan hun werkgever en het voeren van acties, waaronder stakingen, als Ryanair hieraan niet voldoet.
 
Eind vorige week klapten de cao-onderhandelingen in Dublin tussen FNV Luchtvaart en Ryanair. FNV eist dat de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn personeel in Nederland fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden gaat bieden, gebaseerd op het ‘Nederlandse’ arbeidsrecht. Maar ondanks herhaaldelijk aandringen blijft Ryanair weigeren concrete toezeggingen te doen. De prijsvechter blijft zich in bijna heel Europa verschuilen achter Iers arbeidsrecht. 

FNV bestuurder Asmae Hajjari: 'Ryanair wilde enkel toezeggen 'in overweging te zullen nemen om misschien vanaf 2022 arbeidsvoorwaarden te bieden naar Nederlandse arbeidsrecht, mits álle werknemers hier dan voor zullen kiezen'. Vandaag hebben we dit voorgelegd aan al onze leden. Zij gaven bijna unaniem aan dat ze niet langer aan het lijntje willen worden gehouden en willen staken voor betere arbeidsvoorwaarden.' De komende week zal een ultimatum worden gestuurd naar Ryanair.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.