Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 augustus 2018 @ 20:35 door Travelboy , 847 keer bekeken

De Nederlandse piloten van Ryanair gaan vrijdag staken. Ze hebben hiervoor donderdag toestemming gekregen van de rechter. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat elf vluchten die vertrekken vanaf Eindhoven Airport op vrijdag zullen uitvallen. In totaal vertrekken er vrijdag 26 vluchten van Ryanair, elf daarvan hebben Nederlandse piloten.
 
De piloten kondigden eerder al aan op vrijdag te willen staken in navolging van hun collega's uit Duitsland, Ierland, Zweden en België. Ryanair stapte echter naar de rechter om dit te voorkomen. Maar die heeft nu dus beslist dat de staking gewoon mag doorgaan.
 
'Eerder aankondigen'
De rechter vindt wel dat toekomstige stakingen 72 uur van tevoren moeten worden aangekondigd. Ryanair moet garanderen dan geen stakingsbrekers in te zetten.
 
Werk neerleggen
Het is voor het eerst dat de Nederlandse piloten van Ryanair het werk neerleggen. Vakbond VNV is al sinds vorig jaar in onderhandeling met de Ierse vlieger over een betere cao, maar die onderhandelingen zitten muurvast. Er wordt onder andere geëist dat Ryanair piloten doorbetaalt wanneer ze zich een dag ziek melden en dat er wordt gestopt met constructies die leiden tot schijnzelfstandigheid.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.