Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 november 2018 @ 06:13 door Travelboy , 686 keer bekeken

Wow Air uit IJsland heeft vier vliegtuigen teruggestuurd naar de eigenaren, omdat de financiële positie blijft afnemen. De lowcost-maatschappij bracht twee Airbus A320 en twee Airbus A330-300-vliegtuigen terug naar hun respectieve verhuurders. Volgens Wow Air is dit nodig i.v.m. een "noodzakelijke herstructurering".

 

Wow Air exploiteert op dit moment 17 A320-familie (A320, A320neo, A321 en A321neo) vliegtuigen en drie A330-300's,

 

De vlootreductie van de luchtvaartmaatschappij volgt op een snelle verslechtering van Wow's financiële positie sinds een obligatie-uitgifte op 24 september. Wow Air is actief op zoek naar langetermijnfinanciering om de activiteiten voort te zetten, iets dat volgens het bedrijf hard nodig is

 

Wow Air kwam negatief in het nieuws met betrekking tot de financiële gezondheid van het bedrijf, wat uiteindelijk een negatiever effect had op de verkoop- en kredietpositie van het bedrijf dan verwacht. Als gevolg hiervan zijn de resultaten van het vierde kwartaal aanzienlijk slechter dan oorspronkelijk verwacht.

 

Icelandair Group had plannen aangekondigd om Wow Air over te nemen, maar het lijkt er op dat deze plannen worden uitgesteld of zelfs helemaal niet doorgaan. Iceland Air heeft goedkeuring van zowel de aandeelhouders als de regelgevende instanties nodig voor de deal. De aandeelhouders van Icelandair zullen op 30 november bijeenkomen om de Wow-deal te bespreken en erover te stemmen.

 

Volgens Wow Air hebben ook andere marktpartijen interesse getoond in een overname van Wow Air.

 

Verklaring Wow Air

 

Bron o.a.: www.flightglobal.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.