Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 augustus 2018 @ 03:21 door Travelboy , 608 keer bekeken

Eindhoven Airport is de op twee na snelst groeiende luchthaven van Europa over de afgelopen vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat en ING Economisch Bureau. De gemiddelde groei van de honderd grootste vliegvelden in Europa bedroeg zo'n dertig procent. Eindhoven Airport tikt bijna de honderd procent groei aan tussen 2012 en 2017.
 
De Eindhovense luchthaven hoeft alleen Keflavik in IJsland met ruim tweehonderd procent groei en Istanbul/Sabiha Gokcen met ruim honderd procent voor zich te dulden. En dat terwijl Eindhoven Airport op dit moment niet veel verder kan groeien vanwege de afspraken aan de Alderstafel over het maximaal aantal vluchten.
 
Echter, binnenkort moeten er nieuwe afspraken gemaakt worden door de overheid, Eindhoven Airport, omwonenden en milieuorganisaties over de maximale groei van de luchthaven in de toekomst. Er liggen verschillende groeiscenario's klaar waaronder eentje die 100.000 vluchten toestaat.
 
Inmiddels ontstaat er wel steeds meer verzet in de regio Eindhoven tegen de groei van de luchthaven. Diverse protestgroepen en acties roepen op om de groei te laten stoppen, of in ieder geval veel minder sterk te laten worden. Ook vanuit de politiek wordt er kritisch naar de enorme groei van Eindhoven Airport gekeken, ondanks de economische belangen voor de stad.
 
De groei van Eindhoven Airport is wel goed te verklaren: Er vliegen veel budgetmaatschappijen zoals Ryanair, Transavia en WizzAir naar vakantiebestemmingen. Dat heeft de Eindhovense luchthaven exponentieel doen groeien de afgelopen jaren. En ook de groei van Eindhoven als vooraanstaande hightech regio zorgt ervoor dat meer mensen gebruik maken van de luchthaven.
 
 
 bron: www.studio040.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.