Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 november 2018 @ 23:49 door Travelboy , 695 keer bekeken

De Icelandair Groep kondigde eerder deze maand de intentie aan om WOW Air uit te kopen, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Icelandair en de IJslandse mededingingsautoriteit. Deze deal lijkt nu in gevaar te komen.

 

Deze maandagochtend stopte de IJslandse beurs tijdelijk met de handel in aandelen van Icelandair, op verzoek van FME, de Financial Supervisory Authority, ", om de gelijkheid van beleggers te beschermen ", zoals gerapporteerd door het IJslandse nieuwszender RUV .

 

De handel werd hervat om 12.30 uur, nadat de Icelandair Group een verklaring aan de IJslandse beurs had afgegeven, waarin stond, dat ze het onwaarschijnlijk achtten dat ze aan alle voorwaarden van de Wow air afkoop konden voldoen voordat de beleggersvergadering van vrijdag bijeenkwam, om te stemmen over de aankoop.

 

Samen beheersen de twee luchtvaartmaatschappijen 80% van het luchtverkeer van en naar IJsland. Het besluit van de IJslandse mededingingsautoriteit zal dus cruciaal zijn voor het slagen van de overname. Icelandair Group was van plan de twee luchtvaartmaatschappijen gescheiden te houden.

 

Wow air heeft recentelijk met aanzienlijke financiële verliezen te kampen gehad. Met de combinatie van de twee luchtvaartmaatschappijen kan Wow air mogelijk meer bestemmingen toevoegen aan zijn schema's, met de middelen afkomstig van Icelandair en zou de toekomst gezekerd zijn.

 

Bron: www.luchtzak.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.