Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 18 december 2018 @ 19:33 door Travelboy , 677 keer bekeken

Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor de zestien piloten die tot begin november werkten op de basis op Eindhoven Airport. Hun vertrek is volgens de luchtvaartmaatschappij noodzakelijk vanwege bedrijfseconomische prestaties. Pilotenvakbond VNV is woedend: "Er is een pilotentekort en Ryanair werft ook dagelijks piloten. Er is geen enkele economische reden om ontslag aan te vragen. Dit is wraak voor eerdere stakingen."

De rechter heeft al eerder bepaald dat de winterse sluiting van de basis Eindhoven als wraakactie kon worden bestempeld voor eerdere stakingen en dat Ryanair bedrijfseconomische redenen niet hard kon maken. RyanAir heeft nu een ontslagaanvraag bij het UWV ingediend, dus daar zullen wij deze strijd ook voeren," aldus de VNV.
Ook voor zo'n vijftien personen van het cabinepersoneel is ontslag aangevraagd.  FNV Luchtvaart gaat hier bij het UWV tegen in verweer.

Piloten en cabinepersoneel van Ryanair legden in september het werk neer, ze eisten onder meer doorbetaling bij ziekte en betere arbeidsvoorwaarden. Diezelfde maand maakte het bedrijf bekend dat de vier vliegtuigen die op Eindhoven Airport zijn gestationeerd, werden weggehaald. Er zouden in de winter niet genoeg vluchten zijn geboekt. Op de basis werkten 40 piloten en 98 cabinemedewerkers voor Ryanair.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.