Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 @ 20:43 door Travelboy , 640 keer bekeken

Vliegen is heel slecht voor het milieu, dat weten we allemaal. En toch is het moeilijk niet te vliegen, zeker omdat het zo goedkoop is. En het opmerkelijke is dat je het milieu het minst belast als je vliegt met de goedkoopste maatschappij, Ryanair.
 
De CO2-uitstoot per passagier is bij die maatschappij het laagst.
 
Alleerst stopt Ryanair zoveel mogelijk mensen in ieder toestel. Weinig ruimte per persoon en een bezettingsgraad van 98 procent. Dat op zich maakt de uitstoot per passagier al lager dan bij maatschappijen met meer beenruimte en met meer lege plaatsen.
 
Daar komt nog bij dat Ryanair een heel jonge vloot heeft. Het gemiddelde Ryanair-vliegtuig is 6,8 jaar oud. Ter vergelijking: het gemiddelde toestel van British Airways is 14 jaar oud, van KLM 11 jaar en van Easyjet 7,7 jaar. Nieuwe toestellen verbruiken minder brandstof en hebben per passagier dus lagere CO2 uitstoot.
 
Bovendien gebruikt Ryanair de methode van de green approaches. De maatschappij wil zo min mogelijk brandstof verbruiken, dus kiest voor manieren van vliegen en dalen die zo zuinig mogelijk zijn. Ook dat is goed voor het milieu.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.