Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 december 2014 @ 01:27 door Travelboy , 1216 keer bekeken

Vueling neemt opnieuw de leiding binnen de sector wat technologische innovatie betreft, want als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld implementeert ze een contactloos systeem voor betalingen via mobiele telefoons.

 

De baanbrekende luchtvaartmaatschappij, met hoofdzetel in Barcelona, heeft twee revolutionaire systemen ontwikkeld binnen haar app – Near Field Communication (NFC) en Scanning – die gebruikers in staat stellen om hun persoonlijke en creditcardgegevens tijdens het aankoopproces automatisch in te voeren. Veiligheidshalve worden ze alleen ingeschakeld om de gegevens in te vullen, niet om de aankoop te bevestigen. De twee systemen zijn voorlopig enkel beschikbaar voor telefoons met het Android besturingssysteem. De versie voor Apple iOS is in eerste instantie beperkt tot het opslaan van creditcardgegevens, die enkel kunnen worden opgehaald voor een aankoop via vingerafdrukdetectie van de gebruiker.

 

Het NFC-systeem leest en verzendt data draadloos, dankzij een verbinding met een contactloze creditcard en een ingeschakelde terminal. Het Scanning-systeem vereist slechts een cameratelefoon om de creditcard te fotograferen, waarna Scanning de noodzakelijke gegevens onttrekt aan de foto en ze automatisch zendt naar de app. Deze extra dienst is optioneel en kan worden ingeroepen via het "Payment data"-scherm. De gebruiker kan daar kiezen uit een van deze opties voor het automatisch invoeren van de persoonlijke en creditcardgegevens die nodig zijn voor een aankoop. Aan het eind van het aankoopproces moet de gebruiker zijn PIN-code ingeven en op "Pay Now" klikken om de betaling te voltooien.

 

Deze nieuwe toepassing op de Vueling-app weerspiegelt de strategie van het bedrijf om klanten een zo gemakkelijk mogelijke ervaring te geven die compatibel is met de beveiliging. Samuel Lacarta, IT-chief bij Vueling merkt op: "We moeten ten volle profiteren van de snelheid van de technologische ontwikkelingen om de klant in staat te stellen om zich alleen bezig te houden met de vraag wanneer en waar hij of zij wil naartoe vliegen. We willen niet dat de passagiers tijd verliezen met creditcardnummers te kopiëren bijvoorbeeld. Als we dit kunnen doen zonder dat we de veiligheid in gevaar brengen, dan beleeft de de klant een veel eenvoudigere ervaring en daar dient technologie voor."

 

Technologisch vooruitstrevend
 Sinds de lancering van haar website in 2004 en de creatie van haar app voor mobiele telefoons in 2009, positioneert Vueling zich als een voortrekker in het gebruik van technologie om de reiservaring van passagiers te vergemakkelijken en te verbeteren. De apps voor iOS en Android omvatten de drie prijsniveaus van de luchtvaartmaatschappij naast een informatiecentrum voor ondermeer de vluchtstatus via Vueling.com en de optie om gebruik te maken van een draagbare instapkaart via de Sony SmartWatch 2.

 

bron: www.travelution.nl


 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.