Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 13 maart 2014 @ 02:13 door Travelboy , 928 keer bekeken

Met veel tam-tam opende de Spaanse prijsvechter Vueling eind 2010 een zogeheten base op Schiphol. In Nederland werd eigen personeel geworven en één toestel neergezet. Deze zomer groeit de operatie met de opening van een nieuwe lijndienst op Rome en het inwisselen van La Coruna door Santiago de Compostella.

 

Prioriteit op Barcelona en Rome

Ook voor de komende jaren blijft de maatschappij kijken naar nieuwe mogelijkheden, maar echt spectaculair zal de operatie op Schiphol de komende jaren niet groeien. ,,Recent zijn we op Brussel begonnen en verder zetten we vooral in op Rome en Barcelona. Daar ligt onze prioriteit'', aldus Jordi Porcel, verkoopdirecteur bij Vueling.

 

In 2010 vloog Vueling al vanaf zeven buitenlandse luchthavens op Nederland. Met het eigen toestel op Schiphol konden drie extra bestemmingen worden toegevoegd. Bij die tien lijnvluchten bleef het lange tijd en later werd Zurich geschrapt wegens tegenvallende inkomsten.

 

Hubs

,,Dit jaar breiden we fors uit in Italië. Daar zien we groeikansen. Rome en Barcelona functioneren ook als een hub, waarbij passagiers op een andere vlucht van ons kunnen doorvliegen binnen hoofdzakelijk Europa'', legt Porcel het verschil met andere lowcost maatschappijen uit. Vanaf Rome wordt op 33 steden gevlogen en vanaf Barcelona zelfs op 117.

 

Ook het serviceniveau bij Vueling is hoger dan bij Easyjet, Ryanair en Transavia. ,,Veertig procent van onze passagiers zijn zakenlieden en zestig procent vakantiegangers.''Overstappen op vluchten van moederconcern Iberia is alleen op Madrid mogelijk, maar daar vliegt Vueling nauwelijks op.

 

Dit jaar is de vloot uitgebreid van 70 naar 89 toestellen. De komende jaren komen er 62 nieuwe Airbussen bij, deels als modernisering en deels om de groei op te vangen.

 

bron: www.haarlemsdagblad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.