Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 augustus 2014 @ 02:18 door Travelboy , 991 keer bekeken

Er is onder Transavia-personeel grote onrust ontstaan door nieuwe bezuinigingen. De budgetvlieger van Air France KLM moet de kosten zeker 15% verlagen.

 

„De arbeidsvoorwaarden worden versoberd. Ook het management gaat inleveren. Waar mogelijk zal werk worden uitbesteed”, zo blijkt uit interne mededelingen, die ook bij de ondernemingsraad zijn binnengekomen. Vakbonden maken zich grote zorgen.

 

„Prijsvechters in Europa maken de dienst uit. Daarom moet Transavia op kwaliteit besparen. Als dat ten koste gaat van de medewerkers, dan zullen we bij de cao-onderhandelingen vanaf september tegengas geven”, zo zei Unie-bestuurder Emanuel Geurts gisteravond tegen De Telegraaf.

 

Air France KLM wil van Transavia een echte prijsvechter maken die komende jaren drie keer zo groot moet worden om de opmars van onder andere Ryanair, easyJet, Vueling en Norwegian een halt toe te roepen. „Dat vergt offers van personeel, efficiënter werken en een betere inkoop”, aldus een memo.

 

Niet alleen in Nederland en Frankrijk, waar Transavia totaal 55 vliegtuigen inzet, maar ook in andere landen worden thuisbases geopend, waaronder in Zuid-Duitsland en Portugal. De vloot zal volgens de Franse baas De Juniac sterk gaan groeien.

 

Nauwe samenwerking met de Oost-Europese prijsvechter Wizzair is naar verluidt voorzien, mogelijk via een fusie, om de noodzakelijke schaalgrootte te bereiken. Maar de bonden waarschuwen voor import van goedkope arbeidskrachten.

 

Transavia voert dit jaar 7% meer vluchten uit dan in 2013 met een verschuiving van vakantiecharters naar lijndiensten. Bijna 90% van de stoelen is bezet, maar er werd tot juli ruim 60 miljoen euro verlies geleden door een te hoog kostenniveau.

 

bron TelegraafReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.