Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 oktober 2014 @ 01:11 door Travelboy , 965 keer bekeken

De Europese Commissie heeft woensdag na jarenlang touwtrekken Ryanair alsnog gelijk gegeven in het juridische conflict om Brussels South Charleroi Airport. De Ierse prijsvechter heeft daar correct gehandeld, volgens het “investeringsprincipe van de markteconomie” en hoeft niets terug te betalen, zo bepaalde de Commissie.

 

Ook de overeenkomsten die Ryanair op andere luchthavens sloot zijn onderzocht. De deals op Frankfurt Hahn, Saarbrücken en Stockholm Vasteras waren eveneens rechtsgeldig, maar op de kleine Duitse luchthaven Zweibrücken ging niet alles volgens de regels. Hoewel Ryanair daar sinds 2009 niet meer naartoe vliegt, moet de maatschappij 500.000 euro terugbetalen aan de luchthaven wegens “oneerlijke concurrentie”. Lufthansa-dochter Germanwings krijgt eveneens een boete, van 1,2 miljoen euro, wegens onregelmatigheden op Zweibrücken en dit geldt ook voor TUIfly: een bon van 200.000 euro.

 

De strijd om Charleroi speelt al sinds Ryanair daar in 2001 een basis vestigde. Het was in eerste instantie Brussels Airport (Zaventem), die de kat de bel aan bond met de beschuldiging dat het Waalse departement Ryanair subsidieerde en op die manier Zaventem oneerlijke concurrentie aandeed. De Europese Commissie gaf Zaventem in 2004 gelijk, maar vier jaar later draaide het Europese Hof van Justitie dit om en gaf aan de Commissie opdracht de zaak opnieuw te onderzoeken. Nu, na nog eens zes jaar heeft de Commissie Ryanair definitief in het gelijk gesteld

 

bron: www.zakenreis.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.