Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 09 december 2014 @ 21:24 door Travelboy , 1026 keer bekeken

Het routefonds van Groningen Airport Eelde heeft meer geld nodig om er een succes van te maken: het gaat om een bedrag van één miljoen euro voor een periode van tien jaar. Het fonds wordt gebruikt om de komst van nieuwe lijndiensten te bevorderen.

 

Routefonds
Het routefonds is een aantal jaren geleden door het bedrijfsleven in het leven geroepen. Toen is 250.000 euro in het fonds gestopt. Maar dat is te weinig om echt een slag te maken, zegt directeur Evert Wind van het fonds. Daarvoor is ook een bijdrage van de aandeelhouders en het vliegveld nodig.

 

Aandeelhouders krijgen een voorstel
De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde, de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen, krijgen binnenkort een voorstel van de luchthavendirectie voor het vullen van het routefonds.

 

Directeur Evert Wind van het routefonds: "Wij hopen de komende jaren, en dat is ook het signaal van de aandeelhouders, dat men wel bereid is om het fonds verder te vullen om daarmee zoveel mogelijk nieuwe lijnvluchten te bevorderen en het vliegveld winstgevend te maken".

 

Geld voor FlyBe en WizzAir
Twee voorbeelden van projecten waarvoor het fonds is gebruikt, zijn de lijndiensten naar Londen en Gdansk. Samen hebben ze ruim een ton gekregen voor onder andere reclamecampagnes

 

bron: www.ineeldepaterswolde.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.