Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 08 april 2014 @ 01:35 door Travelboy , 1181 keer bekeken

Lelystad Airport gaat vanaf 2018 in vijf jaar tijd met 10.000 vliegbewegingen groeien. Daarna neemt het aantal vluchten stapsgewijs toe naar maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar. Het werkelijk aantal vluchten is afhankelijk van marktontwikkelingen.

 

Dat zei directeur Ad Rutten van de Schiphol Group na afloop van een besloten bijeenkomst in het provinciehuis in Lelystad. Daar kregen direct betrokkenen uitleg over het businessplan van de luchthaven. Het plan wordt in de loop van dinsdag openbaar gemaakt.

 

De Schiphol Group gaat in totaal 90 miljoen euro in Lelystad investeren. Het vliegveld moet onder meer een verlengde landingsbaan krijgen. En er wordt geld gestoken in een terminal, parkeerterreinen en onderhoudsgebouwen.

 

Het is nog niet helder hoeveel luchtvaartmaatschappijen naar Lelystad verhuizen omdat zij kort van te voren hun plannen daarvoor bekendmaken, zegt Rutten. In het businessplan staat wel een aantal maatschappijen waarmee is gesproken.

 

Rutten gaat ervan uit dat de rijksoverheid voor de plannen in november een vergunning verleend. De plannen passen volgens hem in het Aldersakkoord en in de Luchtvaartnota van het kabinet.

 

bron: www.omroepflevoland.nlReacties

  • Travelboy
    dinsdag 8 april 2014, 01:51
    En Ryanair heeft aangegeven graag vanaf Lelystad te gaan vliegen. Als Amsterdammer hoop ik dat dit snel gaat gebeuren!!!

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.