Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 19 november 2014 @ 19:02 door Travelboy , 1108 keer bekeken

Eindhoven Airport krijgt uiterlijk in 2028 een treinstation. Hoeveel eerder precies, dat gaat afhangen van de groei in het aantal passagiers van Eindhoven Airport en de toename van verkeer in de regio.. Het treinstation is beoogd als halte voor zogeheten sprinters en is voorzien ter hoogte van bedrijventerrein Mispelhoef in het voormalige kerkdorp Acht.

 

Nu nog niet rendabel
Dat blijkt uit nieuwe afspraken die verkeersminister Melanie Schultz van Haegen heeft gemaakt met de regio. In een brief aan de Tweede Kamer noemt zij het jaartal 2028. Tot nu toe lag de te verwachten opleveringsdatum dichterbij. Volgens de minister is een station nu nog niet rendabel.

 

De komende jaren wordt eerst een knooppunt aangelegd in Acht waar de overstap tussen bijvoorbeeld fiets, auto, hoogwaardig openbaar vervoer (HOV), en shuttlebus mogelijk wordt. Dit zogeheten 'multimodale transferpunt' moet ook 'het omliggende gebied beter verbinden met de regio'. Een treinstation is in de toekomst een logische aanvulling, aldus de minister.

 

Eindhoven Airport is blij
Eindhoven Airport zegt in een reactie blij te zijn met de toezegging van de minister. "Eindhoven Airport begrijpt en kan zich goed vinden in het gekozen groeipad", zegt een woordvoerster. "Al kan de komst van een eigen station natuurlijk niet snel genoeg gaan."

 

N2 en A58
Er zijn tussen Den Haag en regio ook afspraken gemaakt om het autoverkeer beter van en naar het vliegveld te laten doorstromen. Zo wordt de bestaande afslag Eindhoven Airport aan de N2 verbreed, ergens tussen 2015 en 2020. De afslag Best aan de A58 krijgt op enig moment tussen 2025 en 2030 in zuidelijke richting een directe aansluiting naar Airport, parallel aan het Beatrixkanaal. De minister en de regio zetten uiterlijk komende februari hun handtekeningen onder deze plannen

 

bron: www.ed.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.