Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 april 2014 @ 00:17 door Travelboy , 967 keer bekeken

De twee uitzendingen die KRO's Brandpunt Reporter uitzond over Ryanair waren niet onrechtmatig, zo oordeelt de rechtbank Amsterdam. De omroep hoeft de uitzendingen over de gebrekkige veiligheid bij de vliegmaatschappij dan ook niet te rectificeren en van internet te halen.

 

Brandpunt Reporter maakte de uitzendingen na noodoproepen boven Valencia van drie vliegtuigen van Ryanair op één dag, die wegens het slechte weer niet konden landen in Madrid en moesten uitwijken. Dat was in juli 2012.

 

In de uitzendingen van 28 december 2012 en 3 januari 2013 kwam aan de orde dat Ryanair vanwege kostenreductie piloten zou aanzetten zo min mogelijk brandstof te tanken.

 

Angstcultuur
Door de angstcultuur binnen het bedrijf zouden piloten zich niet verzetten, waardoor de vliegveiligheid in gevaar werd gebracht. In het programma komen vier piloten anoniem aan het woord die deze conclusies in grote lijnen bevestigen. Verder reageren een voormalig gezagvoerder en andere (internationale) deskundigen.

 

Ryanair ontkende de beschuldigingen, eiste rectificatie en wilde dat de publicaties en de uitzendingen niet meer te zien zouden zijn. De rechtbank oordeelt nu dat KRO uitvoerig onderzoek heeft gedaan en geen grenzen heeft overschreden

.

bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.