Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 10 mei 2014 @ 02:24 door Travelboy , 986 keer bekeken

Het Spaanse Vueling ziet op termijn een rol weggelegd voor Brussels Airport als een belangrijke hub, naast Barcelona en Rome. Dat zegt Chief Operating Officer (COO) Fernando Val van Vueling in een interview met La Libre Belgique. Dit zomerseizoen heeft Vueling al fors uitgebreid op Brussel met de lancering van een basis. En op termijn wordt Brussel misschien wel een heuse hub voor de Spanjaarden.

 

Na de start van de nieuwe lijndienst naar Rome door Vueling vanuit Brussel in april, vliegt de maatschappij sinds begin deze maand ook naar de overige zes nieuwe bestemmingen in Spanje en Portugal. Daardoor vliegt Vueling vanuit Brussel momenteel naar elf bestemmingen in Spanje, Portugal en Italië. Brussel werd één van de zes basissen van Vueling buiten Spanje naast Amsterdam, Parijs, Florence, Palermo en Rome. Maar naar de toekomst toe zou Vueling de plannen hebben om van de basis in Brussel een echte hub te maken, zoals in Barcelona en sinds kort ook in Rome het geval is.

 

Het gaat dan over de implementatie van een echte (connectie)hub waar passagiers van andere vluchten kunnen overstappen op een vlucht naar hun eindbestemming: “Ons doel is om te verschuiven (naar andere luchthavens, nvda) waar we in Barcelona ook in geslaagd zijn. We zijn al bezig dit model in te voeren in Rome en als de vraag volgt, is onze ambitie om dit type hub ook in Brussel te creëren”, zegt COO Fernando Val.

 

En als Brussel op termijn een hub wordt dan komen er natuurlijk een hoop nieuwe bestemmingen bij. De hub in Rome die ook sinds dit zomerseizoen van start is gegaan, biedt Vueling-klanten deze zomer een kleine 40 bestemmingen aan. Ondertussen probeert Vueling ook akkoorden af te sluiten met nieuwe luchtvaartmaatschappijen (zoals Qatar Airways) waarbij passagiers afkomstig van buiten Europa kunnen doorvliegen op het Europese netwerk van Vueling.

 

Voor Brussel ziet Fernando Val alvast potentieel: “Er zijn grote mogelijkheden in Brussel, maar we gaan die stap per stap bekijken zoals we met Rome hebben gedaan. We willen een volwaardig alternatief worden voor de Belgische passagiers.”

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.