Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 juni 2014 @ 20:13 door Travelboy , 1005 keer bekeken

De NS start volgende maand een proef. Voor 5 euro kunnen reizigers gebruik maken van de Schiphol Garantie Service (SGS) en krijgen ze reisadvies op maat om hun vlucht te halen.

 

'Mochten zich onderweg storingen voordoen dan zorgen wij er voor dat je je vlucht alsnog haalt, of in het uiterste geval de kosten van een omboeking of zelfs de kosten van het ticket vergoed krijgt door NS', stelt commercieel directeur van het vervoersbedrijf Hans Peters op de website van de NS.

 

Speciale app
Voor de service is een speciale app voor de mobiele telefoon ontwikkeld. Reizigers geven van tevoren aan vanaf welk station ze naar Schiphol reizen. Mocht er een verstoring optreden, dan wordt er een notificatie verstuurd. Als er geen alternatieve reismogelijkheden zijn, dan zoeken medewerkers van de NS een reismogelijkheid per bus of taxi.

 

Als reizigers net op tijd op Schiphol aankomen, dan staat er een medewerker van de NS of Schiphol gereed om de passant naar de incheckbalie te begeleiden. In het uiterste geval -als de vlucht niet gehaald wordt- dan wordt dus restitutie verleend voor het omboeken van vlucht en hotel.

 

Broodgarantie
Reizigersorganisatie Rover vindt dat de aankomstgarantie er altijd moet zijn, zonder dat daar extra voor betaald wordt. Maatschappij voor Beter OV vraagt staatssecretaris Mansveld (PvdA, Infrastructuur) om in te grijpen. Volgens de organisatie is de service net zo belachelijk als een toeslag op brood zou zijn: 'Je betaalt de bakker een euro extra voor een brood in ruil voor de garantie dat het brood niet beschimmeld is.'

 

De proef loopt van 14 juli tot 1 september. In totaal worden 10.000 NS-klanten per brief benaderd om deel te nemen aan het experiment. Onlangs bleek al dat toeristen -ook zonder aankomstgarantie- vaak meer betalen voor een treinreisje naar Schiphol

 

bron: www.at5.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.