Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 november 2014 @ 21:08 door Travelboy , 991 keer bekeken

De nieuwe topman van KLM wil dat de Europese Commissie plannen tegenhoudt van concurrent Norwegian Air om met goedkoop personeel tussen Europa en de VS te vliegen.  Volgens Pieter Elbers, die onlangs Camiel Eurlings opvolgde, staan duizenden banen op het spel.

 

Thai, via Singapore en Ierland
Prijsvechter Norwegian wil tussen Londen en de VS gaan vliegen met Thais personeel dat via een bedrijf uit Singapore is ingehuurd. De maatschappij heeft hiervoor een vergunning aangevraagd in Ierland. Via die constructie is Norwegian veel minder kwijt aan personeelskosten dan maatschappijen met Europees personeel.

 

In een petitie roept Elbers de EU op de constructie te verbieden. Ook de topmannen van Air France en Lufthansa en Duitse, Franse en Nederlandse vakbonden hebben de petitie ondertekend.

 

Neerwaartse spiraal
"Als we Norwegian toestaan Thais personeel in te zetten, zullen anderen snel volgen," staat in de petitie. "We riskeren een neerwaartse spiraal richting goedkoop werk. We moeten Europese banen behouden, in plaats van werk naar andere continenten te laten vloeien."

 

De VS geeft Norwegian voorlopig geen vergunning om te vliegen met Thais personeel. KLM, Air France en Lufthansa willen dus dat de EU dat ook doet

 

bron: www.nos.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.