Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 maart 2014 @ 22:39 door Travelboy , 949 keer bekeken

De prijzen van tickets gaan de komende jaren waarschijnlijk verder dalen vanwege het grote aanbod van te vullen vliegtuigstoelen. Het grote aanbod ontstaat omdat luchtvaartmaatschappijen momenteel een recordaantal orders voor nieuwe toestellen hebben uitstaan. Dat schrijft de krant Financial Times zondag. De krant citeert uit een rapport van KPMG over de luchtvaartindustrie.

 

Maatschappijen bestellen in een hoog tempo nieuwe vliegtuigen omdat zij met nieuwe, zuinige toestellen brandstofkosten willen besparen.

 

Vooral prijsvechters als easyJet en Ryanair zijn hard bezig hun vloot uit te breiden en te vervangen, maar ook veel andere maatschappijen hebben hun bestellingen flink opgeschroefd.

 

De maatschappijen proberen hun capaciteit zorgvuldig af te stemmen en zo prijsdruk te voorkomen. Maar er komen volgens KPMG de komende jaren zo veel nieuwe toestellen in gebruik, dat er sowieso meer concurrentie komt, hetgeen waarschijnlijk ook leidt tot lagere prijzen.

 

Dit laatste hangt nog wel af van de mogelijkheid van vliegtuigbouwers Boeing en Airbus om de bestelde toestellen ook op tijd te leveren.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.