Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 juli 2014 @ 05:05 door Travelboy , 921 keer bekeken

Airbus maakte op de recente Farnborough International Airshow een zeer goede indruk met een volledig elektrisch vliegtuig. De vliegtuigbouwer wil de komende jaren een volledig elektrisch commercieel burgervliegtuig voor 80 tot 90 passagiers op de markt brengen.

 

Dat is goed nieuws, want dan kunnen de prijzen van de tickets flink omlaag. De elektrische vliegbeesten kunnen door de enorme brandstofbesparing maar liefst de helft goedkoper worden dan de huidige vliegtuigen.

 

 Het toestel dat nu werd geshowd is de E-Fan 2.0. "Het is een leercurve", aldus Hoofd Technologie van Airbus Jean Botti. Voor dit vliegtuigje met twee of vier zitplaatsen geldt zelfs dat ermee vliegen tot 50 (!) keer goedkoper is dan met de traditionele viegtuigjes.

 

Airbus hoopt dit kleine type in 2017 op de markt te brengen. De grote passagiersvliegtuigen laten nog even op zich wachten. Het zou een ware revolutie betekenen voor de luchtvaartbranche, die al decennia op grote innovaties wacht. Check een filmpje van het prototype hieronder.

 

www.youtube.com/watch?v=qfBfZJBQH_I

 

bron: www.spitsnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.