Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 juni 2014 @ 03:08 door Travelboy , 1097 keer bekeken

Liège Airport overweegt om een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten. De luchthaven zou op zoek gaan naar investeerders om het verkeer op de luchthaven van Bierset bij Luik op te krikken.


 
Volgens de Franstalige beurskrant L'Echo heeft CEO Luc Partoune van Liège Airport een aantal potentiële investeerders uitgenodigd voor een bijeenkomst op 24 juni. Hij zou daar een businessplan willen voorstellen en een marktonderzoek dat zou zijn uitgevoerd door een voormalig topman van de maatschappij Virgin Express.

 

De luchthaven van Luik is voor 25% in handen van het Waalse Gewest en een ander kwart zit bij de Franse maatschappij Aéroports de Paris. De andere helft van de aandelen zit bij TEB Participations, een samengaan van de Waalse intercommunale Tecteo, verzekeraar Ethias en de bank Belfius. Partoune zou echter nog een tiental andere partners bij de nieuwe maatschappij willen betrekken.

 

Het idee is niet nieuw, want een jaar geleden was er al een plan van een gewezen piloot van TNT Airways om een Luikse luchtvaartmaatschappij op te richten, maar bij gebrek aan kapitaal kwam dat project toen niet van de grond.

 

Nog veel capaciteit extra op Bierset
De luchthaven van Bierset nabij Luik is naast die van Charleroi de belangrijkste van Wallonië. Vorig jaar is de nettowinst van Liège Airport echter met 22% gedaald tot 456.358 euro.

 

Het vrachtverkeer, een van de sterke punten van Luik, daalde vorig jaar met 2%. Het aantal passagiers steeg echter met 3,96% tot 315.293. Volgens L'Echo heeft de nieuwe terminal in Luik een capaciteit van 1,5 miljoen passagiers. Met de nieuwe luchtvaartmaatschappij hoopt Bierset om dat aantal dus fors op te krikken.

 

bron: http://deredactie.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.