Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 maart 2014 @ 17:59 door Travelboy , 1057 keer bekeken

Sony heeft samen met Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling een mooi project gestart: de 'wearable' boardingpass. Reizigers van Vueling kunnen met een Sony Smartwatch 2 hun boardingpass op hun pols laten weergeven.

 

Starbucks
Wie wel eens met een vliegtuig gereisd heeft, kent de frustratie misschien wel: je hebt alles goed voorbereid, je koffers ruim van tevoren gepakt en je tickets uitgeprint maar zodra je bij de gate staat kun je nergens je boardingpass vinden. Met een beetje geluk zit 'ie ergens tussen je bagage of in een jaszak, met wat minder geluk ligt 'ie nog ergens op een tafeltje bij de Starbucks of McDonald's. Gevolg: een flinke portie stress zo vlak voor je vlucht.

 

Zou het dan niet handig zijn als je niet meer hoeft om te kijken naar je boardingpass? Dat moet Sony ook gedacht hebben. Samen met de Spaanse luchtvaartmaatschappij werd er een oplossing bedacht in de vorm van een soort digitale boardingpass op je smartwatch, in dit geval de SmartWatch 2. Via een kleine app wordt er een 2D-streepjescode weergegeven die gescand kan worden aan de gate. Geen geklungel meer met je printer voor een vroege vlucht maar gewoon even de barcode downloaden, desnoods onderweg.

 

Uiteraard zijn er al wel verschillende mogelijkheden om je boardingpass alleen digitaal mee te nemen. Het is vaak mogelijk om de boardingpass weer te geven op het scherm van je telefoon en deze dan te laten scannen. Google biedt met een aantal vliegmaatschappijen de mogelijkheid om de boardingpass automatisch via Google Now te laten zien. Dat deze nu ook weer te geven is op een smartwatch, lijkt een prima aanvulling op deze mogelijkheden.

 

Beschikbaarheid
De app van Vueling komt eind deze maand in de Play Store te staan. Wij van Androidworld hopen van harte dat andere maatschappijen dit voorbeeld zullen volgen.

 

Bron: http://androidworld.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.