Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 mei 2014 @ 14:13 door Travelboy , 971 keer bekeken

Auto's van Nederlandse reizigers die vliegen vanaf de luchthaven in Düsseldorf, staan zonder dat de eigenaren het weten, illegaal geparkeerd langs provinciale wegen of in omliggende dorpen. De toeristen zijn het slachtoffer van verschillende bedrijven die onder valse voorwendselen een pendel-parkeerservice aanbieden.

 

De bedrijven geven de reizigers de indruk dat hun auto wordt geparkeerd in een parkeergarage in de buurt van de luchthaven. Veel wagens worden echter veel verder van het vliegveld geparkeerd op openbare parkeerplaatsen en langs provinciale wegen. Ook staan er in de dorpen rondom Düsseldorf, zoals Ratingen en Oberkassel, opvallend veel Nederlandse auto's geparkeerd. Dit tot ergernis van de bewoners.

 

Regelmatig raken auto's beschadigd als gevolg van deze praktijken. Zonder dat de eigenaar van de auto het weet, wordt dan geprobeerd de schade te herstellen zodat geheim kan blijven waar de auto stond geparkeerd.

 

De politie en de gemeente bevestigen het probleem, maar laten tegelijk weten dat het erg moeilijk is om het juridisch aan te pakken. Het vliegveld is ook op de hoogte van de frauduleuze werkwijze van sommige bedrijven die pendel-parkeerdiesnten aanbieden. Maar ook de luchthaven heeft nauwelijks middelen om de zwendelpraktijken aan banden te leggen. Alle drie de instanties kunnen niet zeggen om hoeveel auto's het exact gaat.

 

bron: www.limburger.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.