Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 03 september 2014 @ 22:34 door Travelboy , 1039 keer bekeken

Air France-KLM wil zijn prijsvechtersformule Transavia in heel Europa gaan inzetten, met uitvalsbases ook buiten de thuismarkten Frankrijk en Nederland. Dat meldde de Franse krant La Tribune dinsdag op basis van niet nader genoemde bronnen.

 

Air France-KLM gaf eind juli al aan dat Transavia een prominente rol speelt in de toekomstplannen van de onderneming, die gericht zijn op het terugwinnen van marktaandeel in Europa met lagere prijzen. Meer details daarover worden volgende week verwacht, als de luchtvaartgroep zijn strategie voor de jaren tot en met 2020 ontvouwt.

 

Transavia Europa zou de derde poot worden van de budgetmaatschappij, naast de Nederlandse en de Franse tak. De nieuwe prijsvechter moet vanaf volgend jaar de concurrentie aangaan met Ryanair en easyJet. Aan het hoofd komt een Nederlander te staan, weet La Tribune.

 

Nieuwe routes

De nieuwe routes die Transavia Europa opent, worden bediend met lokaal personeel dat werkt tegen lokale arbeidsvoorwaarden. De eerste bases zouden volgend jaar zomer worden geopend in Portugal en Duitsland. Later komen ook België en Spanje aan de beurt, aldus het Franse dagblad.

 

Met de opening van nieuwe bases buiten de eigen thuismarkten zou Air France-KLM een stapje verder gaan dan Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij kondigde in juli aan de formule van zijn eigen prijsvechter Germanwings te kopië«ren naar België, Zwitserland en Oostenrijk, markten waar het al vaste vestigingen heeft.

 

bron: www.beursxl.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.