Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 mei 2014 @ 23:13 door Travelboy , 840 keer bekeken

Ryanair heeft klacht ingediend bij de Europese Unie. De Ierse luchtvaartmaatschappij vindt het niet kunnen dat de Belgische staat Brussels Airlines indirect financiert. Dat schrijft De Standaard.

 

Bij zijn laatste bezoek aan België had Ryanair-topman Michael O'Leary al aangekondigd dat hij een dergelijke klacht wou indienen. Wellicht wachtte hij op bevestiging van het bericht in het Belgisch Staatsblad. Ook een andere, nog onbekende, luchtvaartmaatschappij heeft volgens Europees commissaris voor Concurrentiebeleid Joaquin Almunia eenzelfde klacht ingediend.

 

14,5 miljoen euro

De financiering van Brussels Airlines komt zo ter discussie te staan. De maatschappij krijgt indirect zo'n 14,5 miljoen euro van de overheid. Voorzitter van de raa van bestuur van Brussels Airport, Etienne Davignon gaf alvast mee dat de regering de Europese regels niet met de voeten getreden heeft.

 

Boze brief

Ryanair is alvast een stapje verder gegaan door Brussels Airlines, Jetairfly en Thomas Cook Airlines een brief te sturen. Daarin vraagt de Ierse maatschappij dat ze de Belgische staatssteun niet zouden aannemen. Doen ze dat toch, dan dreigen er juridische procedures. Jetairfly en Thomas Cook bevestigen het bestaan van die brief evenwel niet in de krant.

 

bron: www.vandaag.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.