Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 13 november 2014 @ 20:25 door Travelboy , 1024 keer bekeken

Ryanair introduceert in het eerste kwartaal van volgend jaar een prijsvergelijkingstool op haar website, waarin de tarieven van alle luchtvaartmaatschappijen op een bepaalde route zullen worden weergegeven. Dit heeft algemeen directeur Michael O’Leary van Ryanair gezegd tijdens de GBTA Europe-conferentie in Berlijn.

 

“Wij hebben er zoveel vertrouwen in dat we de laagste prijzen hebben, dat we graag de tarieven van andere airlines ook laten zien,” aldus O’Leary. “Hopelijk wordt de nieuwe tool ‘powered’ door Google.”

 

Ryanair werkt al samen met Google in Flight Search, waar de tarieven van de luchtvaartmaatschappij zichtbaar zijn. “Google wilde de Europese markt veroveren en dat heeft alleen zin als je de vliegtickets van de goedkoopste airline kunt aanbieden. Ryanair dus,” zegt O’Leary. “De perceptie bestaat dat ik tegen prijsvergelijkingssites ben. Dat is niet waar. Ik ben tegen websites die net doen alsof ze eerlijk prijzen vergelijken en vervolgens consumenten een hogere prijs rekenen of verborgen boekingskosten laten betalen. Bij Google Flight Search is dat niet het geval.”

 

Het gevaar bestaat natuurlijk, dat als Google Flight Search echt aanslaat in Europa – en dat ligt voor de hand gezien de andere successen van de gigazoekmachine – Ryanair te afhankelijk wordt van Google. O’Leary erkent dit, maar maakt zich geen zorgen. “Het zou kunnen dat als Google 40 procent van onze boekingen levert, zij er ineens veel geld voor wil hebben. Maar andersom geldt: zonder onze tarieven, is Google Flight Search niet relevant voor de consument. Dus per saldo houden we elkaar in balans.”

 

bron: www.zakenreis.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.