Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 16 oktober 2014 @ 01:54 door Travelboy , 938 keer bekeken

Eindhoven Airport kan definitief verder groeien als luchthaven. Dat gebeurt stap voor stap zodat het vliegveld in het jaar 2020 uiteindelijk 25.000 extra vluchten verwerkt. Dat blijkt uit een besluit dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) woensdag naar buiten hebben gebracht.

 

In een eerste stap tot november volgend jaar mogen circa 10.000 extra zogeheten vliegtuigbewegingen plaatsvinden op het vliegveld in Eindhoven. Als blijkt dat onder meer voldoende maatregelen zijn genomen om geluidhinder tegen te gaan, mag het aantal vluchten met nog eens 15.000 stijgen.

 

Eindhoven Airport, dat ook door Defensie wordt gebruikt, krijgt de uitbreiding om de mainportpositie van Schiphol te versterken. Ook de luchthaven van Lelystad wordt daarvoor uitgebreid. Schiphol gaat zich richten op de intercontinentale vluchten en overstappers.

 

Voor Eindhoven wordt ook bekeken hoeveel vliegtuigen daar vanaf volgend jaar mogen landen tussen 's avonds 23.00 en middernacht.

 

Met hun besluit geven de ministers uitvoering aan een advies uit 2010

 

bron: www.radartv.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.