Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 11 maart 2014 @ 05:41 door Travelboy , 1108 keer bekeken

De voormalige militaire luchthaven Twente mag als burgerluchthaven groeien tot 22.000 vliegtuigbewegingen per jaar. Dat komt neer op 930.000 passagiers per jaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu schrijft dat in het ontwerp- luchthavenbesluit.

 

Een vliegtuigbeweging is een start of een landing. Als dit besluit definitief wordt, kunnen vanaf 2016 grote passagiersvliegtuigen gebruikmaken van de luchthaven. Kleine vliegtuigen mogen de luchthaven al volgend jaar gebruiken.

 

Zweefvliegen
Van de 22.000 vliegtuigbewegingen per jaar zijn er 6500 bestemd voor groot commercieel verkeer. Voor kleine luchtvaart zoals zakenvluchten, lesvluchten en recreatief verkeer zijn 15.600 bewegingen gereseveerd. arbovenop mogen zweefvliegers nog 8200 bewegingen maken.

 

Volgens het besluit mag tussen 6.00 uur en 23.00 uur op de luchthaven worden gevlogen. Er kan een uitzondering worden gemaakt voor hulpdiensten of bij vertraging door een technische storing of weersomstandigheden. In dat laatste geval kan nog het vliegveld nog tot middernacht worden gebruikt.

 

Onderbouwing
Het ministerie heeft bij het besluit gekeken naar de economische onderbouwing die de initiafnemer van de luchthaven, ADT, samen met Expoitatiemaatschappij Vliegveld Twente B.V. heeft opgesteld. Een onafhankelijk bureau heeft deze onderbouwing getoetst.

 

Het ministerie heeft zich gebaseerd op het lage scenario van verwachte vliegbewegingen. Het besluit kan worden aangepast als in de toekomst blijkt dat meer ruimte voor de luchthaven nodig is.

 

Er komt nu een zogenaamde zienswijzeprocedure: iedereen die dat wil kan dan op het ontwerpbesluit reageren. Ook de Commissie voor de Milieu Effectrapportage wordt om advies gevraagd

 

bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.